- TM 31
Składniki
farsz z miesa
- 300 g pokrojonej na kawałki, np. szynki, łopatki
- 150 g boczku wędzonego pokrojonego na kawałki
- 2 marchewki(średnie)
ciasto
- 1/2 łyżeczki soli
- 300 g wody,ciepłej
- 30 g oleju
- 550 g mąki pszennej typ 650
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
ugotowac łopatkę,szynkę w wywarze przyprawionym vegetą,marchewki również,jak juz będzie mięso miękkie wyjąć z garnka,wrzucić do naczynia składniki gotujące się zmiksować 10s/obr5,jeśli chcemy drobniej można powtórzyc czynność 3s/obr4,przełozyć do innego naczynia.Do"Blokada naczynia miksującego" wrzucic boczek smiksować7s/obr5,wrzucic pozostałe składniki wczesniej zmiksowane dodac pieprz i wymieszać 15s/obr3-4
do naczynia wrzucic po kolei składniki,ciasto wyrobić 1min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" ,na opruszony blat wyjąć ciasto i wyrobić w rękach,rozwałkować cienkie ciasto i wykrawac kółka,nałozyć farsz i skleić pierogi,wrzucac na gotująca i osoloną wode do momentu wypłyniecia i potem jeszcze chwilke gotować
farsz
ciasto
Porady
przy miksowaniu składników do farszu lepiej nałożyc miarkę na pokrywe aby uniknąc rozbryzgu składników
farsz ze szpinakiem to mialam z przepisu //www.przepisownia.pl/przepisy/ciasteczka-ze-szpinakiem-i-nie-tylko/463971
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto bardzo dobre, robiłam je już parę razy do różnych nadzień i zawsze super wychodzi. Mocno polecam
Ciasto super ❤ wykorzystany do pierogów z kapustą i grzybami.
Super przepis na ciasto!
Wypróbowalam ciasto. Bardzo dobre. Zrobilam je z truskawkami.
Ciasto rewelacyjne, jeszcze lepsze od tego, które robiłam dotychczas i które wydawało mi się że jest najlepsze. Farsz robiłam tak jak w przepisie, dodając mięso wołowe , z indyka oraz boczek wędzony. Lepszych pierogów nie jadłam. Będę wracać, dziękuję za super przepis !!!
Przepis na ciasto rewelacyjny . Robiłam ze szpinakiem. Rodzinka zjadła wszystkie. Nie został ani jeden. Polecam!!
Pierwsze moje " cudo" pierogi .Zdziwienie domownikow - bezcenne !
ciasto rewelacja z tego przepisu
Zrobiłam ciasto z tego przepisu do pierogów ruskich. Bardzo dobre.
Bardzo dobre ciasto Wykorzystałam je do inneg warszu - pierogi wyszły super!
Are you sure to delete this comment ?