- TM 6
Składniki
Wywar na Ramen-Tori Paitan
- 400 g tuszka z kurczaka
- 400 g wieprzowina, kości
- 1,8 litra wody
- 100 g Pora
- 50 g jabłka
- 30 g korzenia imbiru, świeżego, w jednym kawałku(zgniecionym)
- 100 g cebula, przekrojona na pół
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- W naczyniu miksującym umieść osłonę noża, dodaj tuszkę kurczaka oraz kości wieprzowe. Zalej do pełna wodą. Zgotuj 20min./100st./obr.1
- Opróżnij naczynie miksujące i opłucz. Dodaj ponownie tuszkę i mięso i zalej ponownie wodą. Włącz funkcję "WOLNE GOTOWANIE"
3h/98st./obr.1 - Wyciągnij tuszkę oraz kości. Dodaj pozostałe składniki. "WOLNE GOTOWANIE" 1 h/98st./obr.1
- Ugotowany wywar przelej przez sitko o drobnych oczkach.
Porady
1.Do przygotowania przepisu potrzebna jest osłona noża miksującego.
2.Przepis na makaron alkaliczny kansui znajdziecie tu: https://www.przepisownia.pl/makarony-i-dania-z-ryzu-przepisy/makaron-do-ramen-z-woda-kansui-alkaliczna/5dxdhv80-9d7d5-560832-f60be-2a7sfccz
3.Tare Shoyu: https://www.przepisownia.pl/dodatki-przepisy/tare-shoyu-do-ramenu/x41egrcg-9d7d5-395712-f60be-f5nif11l
4.Dodatki:CHACHU (boczek duszony w marynacie) , grzyby shitake, glony wakame lub nori, jajko ajitsuke tamago, dymka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze