- TM 31
Składniki
farsz
- pieprz, do smaku
- 500 g świeżych lub mrożonych grzybów
- soli, do smaku
- 3 cebule
- oleju, do smażenia
ciasto
- 500 g mąki tortowej
- 60 g mąki ziemniaczanej
- 0,25 litra ciepłej wody
- 55 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Namoczyć grzyby. Odsączone grzyby oraz cebulę włożyć do naczynia miksującego -doprawić solą pieprzem ,dodać olej i ok. pół szkl. wody -gotować 30min/100stopni/obr.2 . Następnie rozdrobnić wg. uznania.
Po tym czasie można dodać kapustę kiszoną i jeszcze przedłużyc czas gotowania do ok.20min.
1. Do naczynia miksującego wlać wodę ,dodać masło- podgrzać 3 min/50 st.C/ obr. 1-2
2. Dodać pozostałe składniki i łyżeczkę soli -wyrabiać 1min/ interwał
3. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Każdą z nich cienko rozwałkować na stolnicy. Następnie wykroić krążki.
4. Na przygotowane krążki nałożyć łyżeczkę wcześniej przygotowanego farszu i formować uszka.
5. Gotować w garnku w osolonej wodzie z dodatkiem masła przez ok. 7-8 min.
farszu
ciasta
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze