thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
50min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 10/12/17
zmieniono dnia: 10/12/17

Składniki

Tartinki wigilijne ( kapusta-pieczarki-prawdziwki)

  • 250 gramów mąka tortowa, do ciasta
  • 20 gramów masło, niesolone, do ciasta
  • 1 porcje jajko, do ciasta
  • 15 gramów wody mineralnej, do ciasta
  • 350 gramów pieczarek, do farszu pieczarkowego
  • 40 gramów cebuli szalotki, do farszu pieczarkowego
  • 25 gramów masło, niesolone, do farszu pieczarkowego
  • 4 szczypty sól, do farszu pieczarkowego
  • 4 szczypty pieprz czarny, mielony, do farszu pieczarkowego
  • 1 porcji bułka do burgera, do farszu pieczarkowego
  • 250 gramów kapusty, do farszu kapuścianego
  • 40 gramów cebula szalotka, do farszu kapuścianego
  • 25 gramów masło, niesolone, do farszu kapuścianego
  • 4 szczypty sól, do farszu kapuścianego
  • 4 szczypty pieprz czarny, mielony, do farszu kapuścianego
  • 25 gramów grzyby, świeże, jako dodatek do farszów
  • 300 gramów sera żółtego, polecam mozarella

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Tartinki-kroki
  1. 1. Umieścić składniki na ciasto w naczyniu miksującym, ustawić 2 min. poz. Ciasto"Ciasto" .[/b]

    Wyjąć ciasto a następnie rozwałkować ciasto i podzielić na 12 równych części. Następnie wykleić nim formę ( gniazda na muffinki, ). Umyć naczynie miksujące i osuszyć.[/b]



    2. Do naczynia miksującego włożyc pieczarki, cebulę, masło, bułkę namoczoną i odciśniętą, przyprawy a następnie rozdrobnić 8s/obr. 6 , kolejno poddusić - 7min / temp. 100 stopni C / obr. 4. Przestudzić. [/b]



    3. Do naczynia miksującego włożyć ugotowaną kapustę, cebulę, masło, przyprawy- poddusić - 7min / temp. 100 stopni C / obr. 4. Przestudzić. [/b]



    Wymieszać farsz kapuściany z farszem pieczarkowym oraz grzybami. Uzupełnić nim tartinki. Po wierzchu posypać mozarellą.[/b]




Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tartinki wigilijne ( kapusta-pieczarki-prawdziwki)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?