thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 330 gramów wody
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 10 gramów cukru
  • 20 gramów drożdży świeżych
  • 400 gramów maki bialej, mocniejszej
  • 200 gramów mąki ryżowej
  • 10 gramów soli

Nadzienie

  • oliwki zielone bez pestek
  • oliwki czarne bez pestek
  • przecier pomidorowy
  • karczochy w oleju
  • pieczarki, przesmazone lub ugotowane
  • cukinie, baklazany i papryka z grilla
  • 2 mozzarelle, rozdrobnione
  • parmezan, tarty
  • olej z oliwek, ile trzeba

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Skladniki na ciasto wlozyc wg podanej kolejnosci do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" : 2,5min / Ciasto"Ciasto" . Przelozyc do miski, natluszczonej, przykryc, zostawic na 3h w cieplym miejscu, bez przeciagòw ( czas na "rosniecie" ciasta, im jest dluzszy, tym pizza jest latwiejsza do strawienia). W tym czasie przygotowac wszystkie skladniki na nadzienia. Wyrosnieta ciasto podzielic na 2 czesci, rozwalkowac, wylozyc na 2 duze blachy, natluszczone, podziurkowac widelcem, ponownie natluscic oliwa ( maka ryzowa potrzebuje ciut wiecej oleju). Nalozyc nadzienia, posolic, jesli trzeba, pokropic olejem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku : 220-250° / ok 20min ( jak sie ladnie zrumieni). Pizza jest lzejsza, bardziej chrupiaca i bardzo smaczna z dodatkiem maki ryzowej tmrc_emoticons.)))

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pizza z dodatkiem maki ryzowej - chrupiaca i lzejsza

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 26, 2021 at 11:13

    Witam, albo mam skopaną wagę w TM albo coś jest nie tak. Mam ciasto strasznie klejące. Czy tak ma być?

  • lipca 6, 2016 at 21:24
    5.0

    Wykorzystałam przepis na ciasto, suuuuper. Ponieważ nie mogę mąki pszennej dałam orkiszowa jasna i wyszło idealnie.

  • czerwca 16, 2013 at 14:22

    Ciesze sie Anetko, ze smakowala i bardzo dziekuje za komentarz Big Smile Big Smile  Pozdrawiam serdecznie Big Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • czerwca 8, 2013 at 22:22

    Jestem właśnie po wypróbowaniu Twojego przepisu, pizza wyszła S U P E R,bardzo dziękuję.

    Ważne aby zachować umiar w dodatkach, gratuluję. tmrc_emoticons.)

    Aneta333

  • czerwca 8, 2013 at 22:22

    Jestem właśnie po wypróbowaniu Twojego przepisu, pizza wyszła S U P E R,bardzo dziękuję.

    Ważne aby zachować umiar w dodatkach, gratuluję. tmrc_emoticons.)

    Aneta333

  • lutego 17, 2013 at 14:06

    Dziekuje Olu i ciesze sie, ze pizza smakowala Big Smile Big Smile Big Smile Party Party

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lutego 8, 2013 at 20:37

    gratuluję pomysłu na przepis. wyszedł znakomiecie. zarówno pyszne ciasto kiedy rozwałkowane cieniutko, wychodzi moje ulubione, chrupiące, ale również bardzo smaczna kiedy zostawimy spód trochę grubszy. polecam

  • stycznia 14, 2013 at 23:20

    Ciesze sie, ze pizza smakowala i kolacja sie udala Big Smile Big Smile Big Smile Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 14, 2013 at 19:57
    5.0

    Cooking 1Veroniko poczytałam komentarze i przepis tmrc_emoticons.D Big Smile  Pizza pycha i chrupiąca mniam mniam, zostało tylko wspomnienie,bo blaszka już umyta tmrc_emoticons.D Big Smile Party Love  Polecam,pychotka. Party Love

  • stycznia 13, 2013 at 11:47

    Grazynko, mam nadzieje, ze bedzie smakowac i Wam Big Smile Big Smile  Poczytaj komentarze, porady, aby wszystko wyszlo ok Big Smile . I goscie byli zadowoleni, i Ty tez, z wyniku Big Smile Big Smile  Szczegòlnie, jesli bedziesz robic z pieczarkami - nie za duzo plynu; przypiec jak nalezy, nie bac  sie dodac oleju - maka ryzowa potrzebuje odrobine wiecej, a reszta zalezy od Ciebie, piekarnika, nadzienia.... Udanej kolacji Big Smile Love Love Love Love Love Cooking 7

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

Are you sure to delete this comment ?