thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Okrasa

  • maslo lub margaryna
  • parmezan, tarty
  • szalwia, suszona
  • orzeszki pinii

Nadzienie

  • 100 gramów orzechów włoskich, zmielonych (3sek / obr 8)
  • szczypta imbiru i galki muszkatolowej
  • sól, pieprz do smaku
  • 350 gramów serka ricotta
  • 350 gramów dyni

Ciasto

  • 30 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 250 gramów cieplej wody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 280 gramów maki na pierogi

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Nadzienie: dynie obrac, pokroic na kawalki, upiec w piekarniku: 200° / ok. 20min. Lekko przestudzic. Wlozyc do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" : 3-4 sek / obr 5. Dodac pozostale skladniki: 10sek / obr 3, odlozyc. Do czystego Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc skladniki na ciasto: 2 min / Ciasto"Ciasto" . Wyjac, wyrobic troche rekoma, dodac maki, ile potrzeba. Ciasto musi byc elastyczne, miekkie. Rozwalkowac ciasto, wykrawac krazki, nakladac nadzienie, sklejac. Gotowac w osolonej wodzie. Przygotowac okrase: na malej patelni rozpuscic margaryne, dodac szalwie, po kilku sekundach zdjac z ognia. Polac pierogi, posypac parmezanem, nastepnie orzeszkami.

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierozki z dynia i ricotta

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: