thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 21/09/13
zmieniono dnia: 21/09/13

Składniki

CIASTO

  • 0.5 łyżki cukru
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 40 g masla miękiego pokrojonego
  • 200 g mleka
  • 1 jajko kurze
  • 1 jajko do smarowania pierogow
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie drożdży instant - suchych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto na pierogi do piekarnika
  1. Make, drozdze, cukier, sol i cukier wsypujemy do naczynia. Mieszkamy 10s/obr 6. Dodajemy pokrojone miekkie maslo i znow mieszamy 20s/obr 5.

    Do wymieszanych skladnikow dodajemy jajko i letnie mleko.
    Wybrabiamy ciasto 3 min/Ciasto"Ciasto" /Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

    Ciasto nie powinno sie kleic. Powinno byc miekkie i plastyczne.
    Jezeli ciasto sie klei, dosypujemy troche maki i ponownie wyrabiamy.
    Walkujemy na stolnicy, wykrawamy szklanka krazki, napelniamy farszem (wg upodoban) i lepimy.

    Ulepione pierogi smarujemy jajkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st) na 15 min.

    Smacznego!

  2. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierogi z piekarnika

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?