Składniki
- 450 g piersi z kurczaka
- 200 g pieczarek
- 200 g cukinii
- 2 jajka
- 1 cebula
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej z TM
- przyprawa do kurczaka
- 1 łyżeczka tymianku
- sól, pieprz do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Mięso umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni lub ugotować w TM na varomie. Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, cukinie pokroić w kostkę, można użyć tak jak ja mrożonej.
Do naczynia wkładamy cebulę i miksujemy czas 10 sek, obr.3. Nastepnie dodać mięso, przyprawy, musztardę i cukinię i zmiksować czas 20 sek, obr.4 - pomocna jest kopystka. Na koniec dodać jajka i pieczarki i wymieszać czas 15 sek, obr.4.
Masę przełozyć do foremki i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 50 minut. Po upieczeniu zostawić w foremce przez 1 godzinę, aby pasztet wystygł. Pokroić i podawać z pieczywem, warzywami.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Czy cukini nie trzeba odsączyć ? Ma być że skorka i pestkami ?n
Chyba coś nie tak zrobiłam bo pasztecik w smaku dobry ale w konsystencji dość mocno się rozsypuje. Pewnie jest to kwestia dodanych warzyw. Pozdrawiam i dziękuję za przepis!
Zrobiłam i polecam, bardzo dobry.
Dziekuje bardzo za opnie pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Pasztet rewelacja polecam bo naprawde warto go zrobic
Dziękuję Aniu ja go czesto robię nie kupuje wcale wędlin i pasztetów ze sklepu sama je robię pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Pasztecik smakowity wszystkim bardzo smakował będę go często robiła
Dziekuję Słonko polecam jest naprawde pyszny pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Koniecznie dodaję do wypróbowania, bardzo apetyczny
Dziekuję Grazynko ja też mam już wiele przepisów odłozonych na po świetach hihihi pozdrawiam kochana
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?