thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

kopytka

  • 1kg ziemniaków, obranych i pokrojonych na plastry
  • 1250 gramów wody
  • soli
  • 300 gramów mąki
  • 1 jajko kurze
  • 80 gramów mielonych migdałów
  • 1/3 łyżeczek szafranu w proszku
  • 50 gramów parmezanu, tartego

sos pomidorowy "sugo al pomodoro"

  • 1 cebulka dymka
  • 30 gramów oleju z oliwek
  • 40 gramów pomidoròw w puszce
  • 20 gramów obranych migdałów
  • cynamon mielony

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. kopytka:


    plastry ziemniakòw ulozyc w Varomie, do garnka nalac wode, posolic, gotowac:30min / Varoma / obr 1. Zdjac Varoma, wysuszyc garnek, zmielic 80g migdalòw: 8-10sek /obr 10; odlozyc na bok. Wlozyc do garnka 50g maki, ziemniaki, zmielic: 10sek / obr 5. Dodac reszte maki, jajo, parmezan, szczypte soli, szafran, zmielone migdaly, wymieszac: 10sek / obr 3. Wylozyc ciasto na stolnice, formowac kopytka, gotowac w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.


    Sos:


    rozdrobnic cebulke: 5sek / obr 7; dodac olej, przysmazyc: 3min / 100° / obr 1. Dodac pomidory, sòl, szczypte cukru, cynamon, 20g calych migdalòw, gotowac: 10-12min / 100° / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / Mieszanie"Mieszanie" .


    Smacznegotmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Migdalowe kopytka z cynamonem

Wydrukuj:

Komentarze

  • kwietnia 24, 2012 at 00:09

    Fajnie, ze smakowalyLove Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 23, 2012 at 19:11

    Wypróbowałam  dziś ten przepis. Mój mąż uwielbia kopytka, więc zrobiłam je jemu na imieninowy obiad tmrc_emoticons.-) Kopytka fajne-inne niż normalne. Trochę zmodyfikowałam przepis, ponieważ nie miałam szafranu były bez niego, ser parmezan zastąpiłam żółtym, do ciasta dodałam trochę mąki ziemniaczanej. W końcowym etapie były super. POLECAM!!!!

  • kwietnia 12, 2012 at 15:22

    Veronico nie jestem głupia,ale wybaczyłam i już zapomniałam.Dziękuję za przepis.

  • kwietnia 12, 2012 at 13:15

    Dzieki Aniu Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 12, 2012 at 11:36

    Przepis pyszny, dodaje go do przepisów do wypróbowania tmrc_emoticons.-)Big Smile

  • kwietnia 12, 2012 at 11:25

    2 razy musialam zmieniac, bo samo wracalo na " strusie"tmrc_emoticons.)  , ale cyrktmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 12, 2012 at 11:19

    Ah!Ah!Ah!   tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.(( Nasmialam sie do lez... Faktycznietmrc_emoticons.D Wpisalam "jajo", a wyszlo strusie... tak sobie samo...Ah!Ah! Zaraz poprawietmrc_emoticons.D  Dobre... Dzieki za uwage, bo... szczerze mòwiac... gdzie ja bym tu znalazla strusia, zeby mu swisnac jajko??? Chyba musialabym jechac najpierw na wycieczke do Afryki, wtedy kopytka bylyby dopiero po wakacjach, chybatmrc_emoticons.;)  Buzka dla uwaznych uzytkownikòw Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • kwietnia 12, 2012 at 09:52

    Nie ma co płakać nad rozbitym jajem tmrc_emoticons.))

    Błąd zapewne wdarł się przy wpisywaniu skladników w formularzsugerujący pewne gotowe już opisy skladników.Myślę, że śmiało można testować przepis z jednym jajkiem od kury ...

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków


    http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

  • kwietnia 12, 2012 at 09:48
    5.0

    Fajny i ciekawy przepis z chęcią go zrobię, ale właśnie to jajo strusie mnie zastanowiło. Ale poczekam może faktycznie to pomyłka ????tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • kwietnia 11, 2012 at 21:43

    Kamcia ma rację,to jest pomyłka! Strusie jajo jest bardzo duże,może Veronice chodziło o jajko kacze?Pozdrawiam.

Are you sure to delete this comment ?