thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

KOPYTKA JAGLANE

  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 0k. 75 g szpinaku mrożonego
  • 1/4 - 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 60g mąki ziemniaczanej
  • 500g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 150g mąki ryżowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    KOPYTEK
  1. 1. Do naczynia włożyć obie mąki i ugotowaną, przestudzoną kaszę jaglaną; wymieszać 10-5s. / obr.5

    2.Dodać resztę składników i wyrobić ciasto 1min / Ciasto"Ciasto"

    3.Wyłożyć ciasto na blat posypany mąką jaglaną, formować wałeczki i nożem "ciąć" kopytka.

    4.Gotować we wrzątku z godatkiem soli i łyżką oliwy aż wypłyną na wierzch.

Porady

Kopytka można podawać z sosem, np. pieczarkowym i ulubionymi surówkami. Polecam. Smacznego

 

Kaszę gotujemy w następujący sposób:

1. 200g kaszy jaglanej przepłukać zimną wodą, umieścić na gęstym sitku i przelać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki.

2.Kaszę umieścić w naczyniu, dodać 350g wody i szczyptę soli i gotować 12 min. / 100*C / obr.2. Gotowe tmrc_emoticons.) 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kopytka jaglane bezglutenowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?