thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 1000 gramów mleka
  • 1 łyżeczki soli
  • galka muszkatolowa, wg gustu
  • 60 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 70 gramów parmezanu, tartego
  • 2 zòltka
  • 250 gramów kaszy manny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc : mleko, sòl galke, 20g masla: 12min / 100° / obr 3. Dodac ( wsypujac stopniowo przez otwòr pokrywki), na obr 3 - 40g parmezanu, zòltka, kaszke: 8min / 90° / obr 2, od czasu do czasu mieszajac tez kopystka. Wyjac, rozwalkowac na grubosc ok. 1cm, zostawic do przestygniecia. Miarka wycinac kòleczka, ukladac na natluszczonej blaszce, lekko nakladajac na siebie. Na wierzch dodac maslo (jak na zdjeciu) i parmezan. Piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 20min. Podawac od razu, na bialo, z ulubionym sosem, itd....

Porady

Skrawki po wycieciu kòleczek mozna pociac w paseczki, dodac np. sos pomidorowy, tarty parmezan, rozdrobniona mozzarelle i zapiec. Wyjdzie swietna zapiekanka o innym smaku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gnocchi po rzymsku

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 25, 2014 at 23:10

    Mnie ciasto wyszło takie bardzo miękkie i klejące - zupełnie nie nadawało się do rozwałkowania. Macie jakiś pomysł, co trzeba zrobić, aby było bardziej zbite i dało się rozwałkować? Z chęcią zrobiłabym drugie podejście tmrc_emoticons.) Ubielbiam gnocchi  Love

  • listopada 9, 2012 at 00:57

    Dobranoc i Tobie, Elu Love  I 1000 buziaczkòw Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 9, 2012 at 00:12

    tmrc_emoticons.)  Oj znam to nasze "mamciowanie" pieskom  tmrc_emoticons.)  Trzy lata temu, jak dostałam 6-tygodniową Wegę (owczarka niemieckiego), to przez ponad tydzień spałam razem z nią na jej posłaniu  Big Smile  Ja na siedząco, oparta o ścianę a ona na moich kolanach  Love  Bardzo tęskniła i szkoda mi jej było, że tak wyje po nocach.  tmrc_emoticons.)  Dobranoc Verciu, śpij dobrze i szybko, bo do rana niedaleko  tmrc_emoticons.)   Ja też już kończę to dzisiejsze posiedzenie  Love  Buziaczki  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • listopada 9, 2012 at 00:06

    tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Elu, ja spalam prawie na siedzaco Big Smile  To pies nie chcial spac i dotrzymywalam mu towarzystwa tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 8, 2012 at 23:38

    ElaK


    Pancio mam przepis na bardzo dobry keks. To przepis z zeszytu mojej Kochanej Babci   Love  Piekę go chyba od 20 lat, zawsze ok miesiąc przed Świętami. Wszystkim bardzo smakuje. Postaram się go wpisać ale na razie bez zdjęć  tmrc_emoticons.)  



    Mam kilka przepisòw, ale poczekam i ja na przepis Eli Big Smile  Moje nie sa "babcine" , a ciut nowsze tmrc_emoticons.;) Mysle, ze bedzie smaczny, ten, Eli.... tak jak kiedys robily babcie.... pycha tmrc_emoticons.p  A jak zrobie mòj, to tez podam, tak dla odmiany Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 8, 2012 at 23:33

    Grażyna Kamińska


    Veroniko nie znam tej potrawy tmrc_emoticons.(  czy to jest przekąska? czy może być drugie danie? Cooking 10 Pozdrawiam serdecznie Love tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Elu ja tez czekam na Twój przepis na pyszny keks tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)



    Grazynko, to jest 1 danie - tzw. kopytka po rzymsku tmrc_emoticons.;) Podane z jakims sosem albo tak, jak jest w przepisie, na bialo, obok jakas salatka, suròwka, czy warzywa z Varomy i caly obiad gotowy tmrc_emoticons.;)  Kompletny Big Smile Big Smile  Buziaczki Love Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 8, 2012 at 21:20
    5.0

    Oj to super!czuje,ze mialam nosa zeby zwròcic siè z tà prosbà wlasnie do Ciebie.Dzièkuje!Nie szkodzi ze bez zdjècia - smak siè liczy i to pewnie bardzo dobry bo babciny.

  • listopada 8, 2012 at 21:16
    5.0

    Veroniko nie znam tej potrawy tmrc_emoticons.(  czy to jest przekąska? czy może być drugie danie? Cooking 10 Pozdrawiam serdecznie Love tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Elu ja tez czekam na Twój przepis na pyszny keks tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

  • listopada 8, 2012 at 20:40

    Pancio mam przepis na bardzo dobry keks. To przepis z zeszytu mojej Kochanej Babci   Love  Piekę go chyba od 20 lat, zawsze ok miesiąc przed Świętami. Wszystkim bardzo smakuje. Postaram się go wpisać ale na razie bez zdjęć  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • listopada 8, 2012 at 17:57
    5.0

    Super przepis bardzo lubię gnocchi tmrc_emoticons.D napewno zrobię tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

Are you sure to delete this comment ?