- TM 31
Składniki
- 1000 gramów mleka
- 1 łyżeczki soli
- galka muszkatolowa, wg gustu
- 60 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 70 gramów parmezanu, tartego
- 2 zòltka
- 250 gramów kaszy manny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc : mleko, sòl galke, 20g masla: 12min / 100° / obr 3. Dodac ( wsypujac stopniowo przez otwòr pokrywki), na obr 3 - 40g parmezanu, zòltka, kaszke: 8min / 90° / obr 2, od czasu do czasu mieszajac tez kopystka. Wyjac, rozwalkowac na grubosc ok. 1cm, zostawic do przestygniecia. Miarka wycinac kòleczka, ukladac na natluszczonej blaszce, lekko nakladajac na siebie. Na wierzch dodac maslo (jak na zdjeciu) i parmezan. Piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 20min. Podawac od razu, na bialo, z ulubionym sosem, itd....
Porady
Skrawki po wycieciu kòleczek mozna pociac w paseczki, dodac np. sos pomidorowy, tarty parmezan, rozdrobniona mozzarelle i zapiec. Wyjdzie swietna zapiekanka o innym smaku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mnie ciasto wyszło takie bardzo miękkie i klejące - zupełnie nie nadawało się do rozwałkowania. Macie jakiś pomysł, co trzeba zrobić, aby było bardziej zbite i dało się rozwałkować? Z chęcią zrobiłabym drugie podejście Ubielbiam gnocchi
Dobranoc i Tobie, Elu I 1000 buziaczkòw
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Oj znam to nasze "mamciowanie" pieskom Trzy lata temu, jak dostałam 6-tygodniową Wegę (owczarka niemieckiego), to przez ponad tydzień spałam razem z nią na jej posłaniu Ja na siedząco, oparta o ścianę a ona na moich kolanach Bardzo tęskniła i szkoda mi jej było, że tak wyje po nocach. Dobranoc Verciu, śpij dobrze i szybko, bo do rana niedaleko Ja też już kończę to dzisiejsze posiedzenie Buziaczki
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu, ja spalam prawie na siedzaco To pies nie chcial spac i dotrzymywalam mu towarzystwa
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Mam kilka przepisòw, ale poczekam i ja na przepis Eli Moje nie sa "babcine" , a ciut nowsze Mysle, ze bedzie smaczny, ten, Eli.... tak jak kiedys robily babcie.... pycha A jak zrobie mòj, to tez podam, tak dla odmiany
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Grazynko, to jest 1 danie - tzw. kopytka po rzymsku Podane z jakims sosem albo tak, jak jest w przepisie, na bialo, obok jakas salatka, suròwka, czy warzywa z Varomy i caly obiad gotowy Kompletny Buziaczki
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Oj to super!czuje,ze mialam nosa zeby zwròcic siè z tà prosbà wlasnie do Ciebie.Dzièkuje!Nie szkodzi ze bez zdjècia - smak siè liczy i to pewnie bardzo dobry bo babciny.
Veroniko nie znam tej potrawy czy to jest przekąska? czy może być drugie danie? Pozdrawiam serdecznie Elu ja tez czekam na Twój przepis na pyszny keks
Pancio mam przepis na bardzo dobry keks. To przepis z zeszytu mojej Kochanej Babci Piekę go chyba od 20 lat, zawsze ok miesiąc przed Świętami. Wszystkim bardzo smakuje. Postaram się go wpisać ale na razie bez zdjęć
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Super przepis bardzo lubię gnocchi napewno zrobię
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?