![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/t28nzb1g-4b714-256071-cfcd2-t2jds32b/5bc88e52-421a-45fb-99f0-483c5bc3fe33/main/ciasto-na-pierogi-bez-jaj-na-wigilie.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/t28nzb1g-4b714-256071-cfcd2-t2jds32b/a6fe5589-6c32-4898-b2b2-ca2dffba2666/main/ciasto-na-pierogi-bez-jaj-na-wigilie.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/t28nzb1g-4b714-256071-cfcd2-t2jds32b/c1d3a300-147f-42fd-9557-58b5e5735017/main/ciasto-na-pierogi-bez-jaj-na-wigilie.jpg)
![thumbnail image 4](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/t28nzb1g-4b714-256071-cfcd2-t2jds32b/8b968f73-a301-42e8-9740-fa942e6df35b/main/ciasto-na-pierogi-bez-jaj-na-wigilie.jpg)
![thumbnail image 5](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/t28nzb1g-4b714-256071-cfcd2-t2jds32b/e598f81c-43e0-4088-8ccc-f7e3f166a56a/main/ciasto-na-pierogi-bez-jaj-na-wigilie.jpg)
![thumbnail image 6](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/t28nzb1g-4b714-256071-cfcd2-t2jds32b/338e0646-6262-4c09-8991-a85595b57801/main/ciasto-na-pierogi-bez-jaj-na-wigilie.jpg)
![thumbnail image 7](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/t28nzb1g-4b714-256071-cfcd2-t2jds32b/f743afd1-6865-45a5-88ae-0be918cba555/main/ciasto-na-pierogi-bez-jaj-na-wigilie.jpg)
Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
2 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 11/18/11
zmieniono dnia: 07/27/17
Składniki
- 300 g mąki
- 160 ggorącej wody
- 10 g masła
- 1 szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wkładamy wszystkie składniki według kolejności do
"Blokada naczynia miksującego" .
Mieszamy 2 min
"Ciasto" , jeśli ciasto osiądzie na ściankach zgarniamy kopsytką.
Mieszamy jeszcze 30 sekund
"Ciasto" (do utworzenia ciasta).
Wałkujemy dość cienkie ciasto, wykrawamy szklanką, nakładamy na środek farsz i sklejamy pierogi.
Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty (licząc od wypłynięcia).
Z tej porcji ciasta wyszło mi 29 pierogów.
Polecam ciasto jest super.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
wspaniale ciasto,goraco polecam ten przepis
zaden z pierozkow nie rozpadlo sie podczas gotowania
przetestowalam wiele przepisow ale do tego wroce wkrotce
Przepis jest idealny. Ciasto wyszlo delikatne,elastyczne,fantastycznie się wałkowało i lepiło. Wyszło mi 29 pierogów. Polecam!
Z porcji ciasta ulepiłam 33 pierogi.
Moje nadzienie to ser śmietankowy, dwie łyżki mascarpone by się nie zmarnował🤭, żółtko + cukier waniliowy do smaku. Oraz łyżkę śmietanki Platon z Lidla (wegańskia z mleczka kokosowego).
Kombinacja wyszła rewelacyjna.
Dodam,że mix dodatków dodałam by się nie zmarnowały z z pozostałości po innych daniach.🤫
Bardzo fajne ciasto, łatwo się wałkuje i dobrze lepi. Nic się nie rozpada. Wyszło mi 45 pierogów, w sam raz na obiad
Pierogi wyszły super.To mój debiut pierogowy.
jestem mega zadowolona
Agnieszka Wilas: mrożę zawsze już ugotowane i nic się nie dzieje z nimi 🙂
Czy ktoś z Was mroził pierogi z tego przepisu , jak po rozmrożeniu?
Czy ktoś z Was może mroził pierogi z tym ciastem? Jak po rozmrożeniu?
Dzisiaj robiłam pierogi z tego przepisu i wyszły całkiem dobre -
Ciasto jest naprawdę świetne! Robiłam w TM5 z podwójnej porcji i wyszło mi 62 sztuki. Co najważniejsze w trakcie gotowania ani jeden pieróg się nie rozwalił a miałam już wcześniej takie przypadki. Jak dla mnie najlepsze ciasto
Jestem zachwycona i dziękuję za przepis
Are you sure to delete this comment ?