Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 03/09/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 kg węgierek,wypestkowanch,ze skórką
  • 500 g cukru żelującego, 3;1
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. śliwki umiescić w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 10sek.Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 8,dodac cukier i zmiksować 6sek Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" 6.Wlac sok z cytryny.Gotować 13 min.100stopni Brak obrotów wstecznych"Brak obrotów wstecznych" 3.Rozlać do słoików i odwrócić je do góry dnem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

powidła z węgierek

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 24, 2013 at 19:13

    powidla z cukrem zelujacym? powidla maja zgestniec same w sobie dlatego dlugo je przezmazamy

    wyszedl ci dzem

    pewnie dobry ale po 13 minutach gotrowania nie osiagnie sie powidel

    w kazdym badz razie fajnie ze umiescilas przepis

  • sierpnia 25, 2012 at 10:42

    Cukier  żelujący zawiera środki konserwujace : regulator kwasowosci:  kwasek cytrynowy , środki konserwujace  kwas sorbowy  ew Sarbinowo potasu.   Jaki jest sens do zdrowej śliwki dodawać chemie ?. Dla mnie przepis bez wartości taki sam dzem kupię w sklepie.  Pozdrawiam. 

  • września 7, 2011 at 23:07

    Bardzo fajny przepis. Wczoraj zrobiłem kilka słoiczków a jeden został na dziś do spróbowania. Co prawda nie są to powidła tylko dżem, ale i tak jest ok. (Śliwki oczywiście ze skórkami). Pozdrawiam

     

  • września 7, 2011 at 00:12

    Śliweczki obrane, czy razem ze skórką?