thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 10
thumbnail image 11
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9 thumbnail image 10 thumbnail image 11
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
4 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni

Składniki

przyprawy do obtoczenia kiełbasek

  • chili w proszku,przyprawa do wieprzowiny ,przyprawa do karczku

farsz

  • pieprz cayenne opcjonalnie
  • 500g mięsa gulaszowego z szynki,2 liście bazyli,3 ząbki czosnku,łyzka pieprzu,łyżeczka soli ziołowej wykonanej w TM, 230g surowego wędzonego boczku,pokrojonego na kawałki,pół czerwonej papryki bez nasion,3 pieczarki,1 łyżki przyprawy do wieprzowiny majera

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. wrzucić do naczynia wszystkie składniki zmiksowane,przyprawy i wymieszać 45s/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" przełozyć do miski,do naczynia nalać wodę 800g

  2. uformowac z mięsa wałki obtoczyc w przyprawach pikantnych,zwinąć w folię i ułozyć na dolnej przystawce varoma.nałozyc na pokrywę naczynia przykryc pokrywką i gotowac  45min/varoma/obr1

  3. do naczynia wrzucictmrc_emoticons.papryke,pieczarki,liście bazylii zmiksować 5s/obr4,wyjąć do miseczki

  4. wrzucić czosnek zmiksować 3s/obr9 sprawdzic czy rozdrobniony został dokladnie czosnek jeśli nie zgarnąć kopystka na dno naczynia i powtórzyc czynność,wrzucic połowę porcji mięsa lekko zmrożonego pokrojone w kostkę(ja dałam już gotowe mięso gulaszowe z szynki pokrojone na kawałki w paczce z lidla),zmiksować 10s/obr10-9 przełozyć do innego naczynia powtórzyc czynnosc z kolejną porcją,przełozyc do naczynia z pierwszą częścią mięsa,wrzucić boczek pokrojony na kawałki zmiksowac 12s/obr10 

Porady

można dodac do środka rownież więcej przypraw jak kto woli,obtoczyc na łagodno,my lubimy pikantno tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

pikantne kiełbaski faszerowane na chlebek

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?