- TM 31
Składniki
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- duże kwaskowe jabłko
- biała część pora
- zalewa:
- 3 łyżkiprzegotowanej wody
- sok z cytryny
- cukier
- sól, pieprz
- zielenina
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Zagotować w garnku wodę ok 1litra.
2. Do naczynia włożyć pokrojone na cztery części jabłko, poszatkować 4s/ obr. 4, wyłożyć na miskę i skropić sokiem z cyrtyny aby nie zciemniało.
3. Obraną z zewnętrznych liści kapustę pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w naczyniu, poszatkować, im drobniej tym surówka będzie smaczniejsza, około 20 s / obr. 4-5., posolić. Po kilku minutach wycisnąć powstały sok i przełożyć do koszyczka.
4. Włożyć koszyczek do naczynia i zalać poszatkowaną kapustę gorącą wodą, zamknąć naczynie i pozostawić na 5 min., na obr. soft.
5. Odcedzić, pozostawic do ostygnięcia. Pokroić por w półkrążki.
6. Przygotować zalewę w szklance mieszając wszystkie jej składniki.
7. Zimną kapustę wrzycamy do naczynia, łączymy z zalewą ok 5 s/ obr. 3 WSTECZNE.
8. Gdy nabierze koloru dodajemy por i jabłko, mieszamy 10 -15 s/ obr. 3 WSTECZNE.
9. SMACZNEGO !!!
Ps. można gdy ktoś lubi dodać na koniec 3 łyżki oliwy z oliwek, ale mi osobiście smakowało bardziej bez niej. Zdjęcia w najbliższej przyszłości, bo gdy robiłam tą surówkę nie zdążyłam zrobić zdjęcie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze