thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
3 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 12/08/12
zmieniono dnia: 12/08/12

Składniki

  • 500 g czerwonej papryki
  • 500 g pomidorów Lima lub innych
  • 2 płaskie łyżeczki cukru
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • kilka listków świeżej bazylii
  • kilka gałązek pietruszki
  • mała gałązka tymianku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć, oczyścić i pokroić na kawałki. Włozyć do naczynia razem z ziołami i zmiksować czas 30 sek, obr.5. Gotować 30 min/ 100 st/ obr.2, podczas gotowania zdjąć miarkę. Nastepnie dodać cukier, sól, pieprz i gotować jeszcze 15 min/ 100 st/ obr.2. Gorący sos przelać do słoiczków, zakręcić i ustawić na kilka minut do góry dnem. Można zapasteryzowac przez 15 minut (niekoniecznie).

    Podawać do makaronu, mięs, potraw z ryżem, do pizzy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sos paprykowo-pomidorowy :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?