thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • pół opakowana szpinaku świeżego (można kupić w Tesco i Realu)
  • 10 dag piersi z kurczaka
  • cztery łyżki oliwy z oliwek
  • paczka płatków migdałowych
  • kilka suszonych pomidorów

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1/ Pierś z kurczaka wkładamy do naczyna, zalewamy wodą tak aby była zakryta, solimy i  gotujemy- czas 10 min, obr 1 wsteczne, temp 100 

    2/ Po ugotowaniu miksujemy - 5 sek, obr 6

    3/ do zmiksowanej masy dodajemy oliwę i przyprawy:zioła, bazylię - obr wsteczne 2, 10 sek, gotowy sos przekładamy do miseczki

    4/ do naczynia wkładamy pomidory, 5 sek, obr 4
    5/Płatki migdałowe prażymy na suchej patenlni aż uzyskają lekko złocisty kolor

    6/Liście szpinaku płuczemy w wodzie, układamy w naczyniu, posypujemy
    pomidorami pokrojonymi na drobne cząsteczki, polewamy oliwą i
    posypujemy płatkami migdałowymi, pychotka


Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami

Wydrukuj:

Komentarze