thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Puree z czerwonej soczewicy

  • 1 łyżeczki soku z cytryny
  • 135 g pomidoròw w puszce, [bez zalewy]
  • 1 szczypty chili
  • 1 łyżeczki soli
  • 340 g wody
  • 200 g czerwonej soczewicy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Gotowanie soczewicy
  1. 1. Do naczynia włożyć soczewicę, wodę i sól. Ugotować jak na opakowaniu. U mnie - 13 min. / 100°C / obr. 1.

  2. Przygotowanie puree
  3. 1. Do ugotowanej soczewicy dodać chili, pomidory i sok z cytryny. Wymieszać - 30 sek. / obr. 5. 

     

    GOTOWE!

Porady

Aby puree było bardziej gęste, można dodać połowę pomidorów, ale dla mnie taka konsystencja jest najlepsza tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Puree z czerwonej soczewicy

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: