Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

mieszankę ziół

  • 5 g suszonej bazylii
  • 5 g suszonego kopru
  • 5 g suszonego tymianku
  • 5 g suszonego oregano
  • 15 g suszonego cząbru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    mieszanki
  1. wszystkie dobrze wysuszone zioła włożyć do naczynia i w zależności od tego jak chcemy mieć je rozdrobnione, mielimy 5-20s./obr.5-8

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mieszanka ziół do warzyw na parze

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 10, 2012 at 20:07

    ja w taki sam sposub robie wegete swoja już d roku a bede musiała zrobiś tez takie zioła

     

     

     

  • kwietnia 15, 2012 at 21:47

    Elu, jesteś optymistką! Czy sądzisz , że na emeryturze będziesz miala więcej wolnego czasu? Ja coś o tym wiem.


    A za twoje rady zawsze będe wdzięczna. Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 15, 2012 at 17:07

    Gabi ja bardzo lubię eksperymentować  tmrc_emoticons.) Każda praca twórcza mnie uskrzydla, nie tylko ta w kuchni... Ale ostatnio na inną twórczość nie mam czasu, odkładam ją do emerytury  tmrc_emoticons.D

    A te proporcje powstały, gdy już mam TM, bo mogę w nim odważać. Dawniej brałam tak na objętość a suszone zioła rozcierałam w dłoniach... To już dawne czasy, teraz mogę wszystko szybciutko i precyzyjnie zrobić w TM.

    Pozdrawiam i zawsze służę radą  tmrc_emoticons.)

    Ela

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • kwietnia 15, 2012 at 17:01

    Elu, jesteś niesamowita!  Skąd takie  proporcje? Na tym naprawdę trzeba się znać.


    Ja korzystam cały  czas z Twoich rad  dotyczących pieczenia bułeczek, czyli ich nawilżania w trakcie wyrastania. Sprawdzają się wspaniale! Bułeczki są SUPER!tmrc_emoticons.)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

  • kwietnia 15, 2012 at 09:02
    5.0

    Super tmrc_emoticons.) ja część ziół hoduje u mnie na balkonie a resztę kupuje też bez dodatków chemii tmrc_emoticons.-) zioła dodaje do wszystkiego, jestem od nich uzależniona, wszystko lepiej samkuje i lepiej się trawi jedzenie  tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • kwietnia 14, 2012 at 23:31

    Tej przyprawy objętościowo wychodzi całkiem dużo. Ja przechowuję ją w ciemnym, suchym miejscu zamkniętą szczelnie w słoiku i małe ilości przesypuję do małego słoiczka.

    Część ziół mam u siebie w ogródku a resztę dokupuję na targu, na stoisku z przyprawami zwracając uwagę, czy nie dokładany jest do nich glutaminian.

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?