thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 13/03/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 500 g śmietany 30%
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól
  • 1 mała szalotka
  • 3 gałązki Natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać smietanę. Miksować czas 5min. / poz. 4.

    Grudki masła przełożyć do koszyczka, odlewając serwatkę (używam jej do zabielania zup).

    W naczyniu zmiksować szalotkę, natke pietruszki i czosnek czas 5 s. / poz 8.

    Dodać odsączone masło, oliwę z oliwek i przyprawy.

    Odstawić do lodówki na ok 10 minut aż lekko stwardnieje. Następnie przełożyć na woskowany papier i uformować walec. Masło odstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Masło czosnkowo-ziołowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?