Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
marynatę
- 2-3 cm imbiru, świeżego w cienkich plasterkach
- 3 ząbki czosnku
- 1 gożdzik
- 2-3 ziarna czarnego pieprzu
- 50 g oleju
- 50-70 g miodu
- 30 g sosu sojowego
- 45 g octu winnego, np. jabłkowego
- 1-2 gałązki cząbru, świeżego
- 1-2 łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
goździk i ziarna pieprzu zmiksować w suchym naczyniu 15 s / obr.9
2.dodać imbir, czosnek i listki cząbru; posiekać 5-7 s / obr 6
3.dodać resztę składników i wymieszać 3 min / 50*C / obr.2
4. marynatą zalać ok. 1 kg żeberek pokrojonych na porcje; macerować conajmniej 3 godziny. Po wystudzeniu wstawić do lodówki -najlepiej na całą noc.
marynaty
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Dziewczyny, cieszę się, że smak Wam odpowiada U nas też wszyscy zajadają się takimi żeberkami, zresztą do szynki z grilla też pasuje Grażynko, następnym razem będziesz miała przepis pod ręką
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu przepis mi umknął a ostatnio robiliśmy grilla i szukałam przepisu Już dodałam do wypróbowania Pozdrawiam serdecznie
Robilam kolejny raz-marynata wysmienita! Wszyscy sie zachwycaja
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
Elu, wanie zrobiam marynate-jest genialna!!!!!!!!!!!!!! Zapach cudowny Rodzinka lyka slinke czekajac na grilla
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
A inne mięsko też będzie dobre, ale takie trochę tłuściejsze Do szynki albo drobiu robię trochę inną A do karku jeszcze inną -taką ostrzejszą w smaku
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Haniu ja najczęściej zalewam jeszcze ciepłą i jak wszystko wystygnie to zamykam pojemnik albo owijam folią spożywczą miskę i wkładam do lodówki. Ale można marynatę najpierw wystudzić a potem dodać mięsko i od razu wstawiać do lodówki I tak, i tak będzie dobrze, tylko żeby mięsko skruszało i "doszło" smakiem do kosteczek to lepiej potrzymać w niej kilka godzin -całą nac
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu dobrze zrozumiałam ,że taką świeżą (ciepłą )zalewamy żeberka? Czy do innych mięs będzie pasować? Dokładam do wypróbowania
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
I ja wypròbuje przy najblizszej okazji
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Dodaje do kolekcji dzieki Elu
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję