Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 05/06/13
zmieniono dnia: 05/06/13

Składniki

marynatę

  • 2-3 cm imbiru, świeżego w cienkich plasterkach
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 gożdzik
  • 2-3 ziarna czarnego pieprzu
  • 50 g oleju
  • 50-70 g miodu
  • 30 g sosu sojowego
  • 45 g octu winnego, np. jabłkowego
  • 1-2 gałązki cząbru, świeżego
  • 1-2 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    marynaty
  1. goździk i ziarna pieprzu zmiksować w suchym naczyniu 15 s / obr.9

    2.dodać imbir, czosnek i listki cząbru; posiekać 5-7 s / obr 6

    3.dodać resztę składników i wymieszać 3 min / 50*C / obr.2

    4. marynatą zalać ok. 1 kg żeberek pokrojonych na porcje; macerować conajmniej 3 godziny. Po wystudzeniu wstawić do lodówki -najlepiej na całą noc.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Marynata do żeberek z grilla

Wydrukuj:

Komentarze

  • lipca 27, 2013 at 19:18

    Dziewczyny, cieszę się, że smak Wam odpowiada  tmrc_emoticons.)  U nas też wszyscy  zajadają się takimi żeberkami, zresztą do szynki z grilla też pasuje tmrc_emoticons.)  Grażynko, następnym razem będziesz miała przepis pod ręką  tmrc_emoticons.;)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • lipca 27, 2013 at 09:40
    5.0

    Love Elu przepis mi umknął tmrc_emoticons.)  a ostatnio robiliśmy grilla i szukałam przepisu tmrc_emoticons.)  Już dodałam do wypróbowania Love Pozdrawiam serdecznie Love

  • lipca 27, 2013 at 09:16

    Robilam kolejny raz-marynata wysmienita! Wszyscy sie zachwycaja tmrc_emoticons.-)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

  • lipca 14, 2013 at 15:45

    Elu, wanie zrobiam marynate-jest genialna!!!!!!!!!!!!!! Zapach cudowny tmrc_emoticons.) Rodzinka lyka slinke czekajac na grilla tmrc_emoticons.;)

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

  • czerwca 6, 2013 at 09:02

    A inne mięsko też będzie dobre, ale takie trochę tłuściejsze  tmrc_emoticons.)  Do szynki albo drobiu robię trochę inną  tmrc_emoticons.)  A do karku jeszcze inną -taką ostrzejszą w smaku  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • czerwca 6, 2013 at 09:00

    Haniu ja najczęściej zalewam jeszcze ciepłą i jak wszystko wystygnie to zamykam pojemnik albo owijam folią spożywczą miskę i wkładam do lodówki. Ale można marynatę najpierw wystudzić a potem dodać mięsko i od razu wstawiać do lodówki  tmrc_emoticons.)  I tak, i tak będzie dobrze, tylko żeby mięsko skruszało i "doszło" smakiem do kosteczek  tmrc_emoticons.;)  to lepiej potrzymać w niej kilka godzin -całą nac  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • czerwca 6, 2013 at 07:01

    Big SmileElu dobrze zrozumiałam Glasses ,że taką świeżą (ciepłą )zalewamy  żeberka? tmrc_emoticons.;) Czy do innych mięs będzie pasować? tmrc_emoticons.| Dokładam do wypróbowania tmrc_emoticons.;) Love

    Hania z Łodzi:
    Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.

  • czerwca 5, 2013 at 22:39

    I ja wypròbuje przy najblizszej okazji Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • czerwca 5, 2013 at 12:45

    Dodaje do kolekcji tmrc_emoticons.D dzieki Elu tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile