thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1000 gramów miąższu arbuza, wypestkowanego i pokrojonego w kostke
  • 500 gramów cukru brązowego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 pektyna jablkowa

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Arbuza przygotowac wieczorem: pokroic w kostke, wypestkowac, zostawic na cala noc na durszlaku, by obciekl. Nastepnie: do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 40min / 100° / obr 2. Pòzniej: 20min / Varoma / obr 2 (bez miarki, przykryc koszyczkiem). Przelac do sterylizowanych sloiczkòw.  Marmolada z arbuza nie bedzie gesta, jak inne. Po ok. 2 tyg. zgestnieje nieco. Swietna jest zima do koktajli mlecznych, jogurtowych.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Marmolada z arbuza

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 11, 2012 at 20:42

    Chętnie wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Dziękuję za pomysł i przepis, pozdrawiam!

  • sierpnia 9, 2012 at 13:03

    Marmolada z samego arbuza nie gestnieje, tak jak inne marmolady, dzemy, niestety. Gestnieje troche po ok. 2 tygodniach, albo w lodòwce. Jest " diabelnie" slodka, wiec wiecej cukru dodawac nie trzebatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) . Uzywam do mlecznych koktajli, albo z jogurtem naturalnym, jest super i zima pije troche latatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 9, 2012 at 10:08
    5.0

    OOO marmolada z arbuza, nigdy takiej nie jadłam ani nie widziałam. Wypróbuję napewno. Dzięki Vercia za super pomysł tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • sierpnia 9, 2012 at 08:49
    5.0

    Na pewno wypróbuję, nigdy nie przetwarzałam arbuza, uważałam ten owoc za sezonowy... Człowiek całe życie się uczy  tmrc_emoticons.) 

    Dzięki! Podoba mi się zwłaszcza to wykorzystanie do koktajli.  tmrc_emoticons.D  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

Are you sure to delete this comment ?