Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/08/12
zmieniono dnia: 09/08/12
Składniki
- 1000 gramów miąższu arbuza, wypestkowanego i pokrojonego w kostke
- 500 gramów cukru brązowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 pektyna jablkowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Arbuza przygotowac wieczorem: pokroic w kostke, wypestkowac, zostawic na cala noc na durszlaku, by obciekl. Nastepnie: do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc wszystkie skladniki: 40min / 100° / obr 2. Pòzniej: 20min / Varoma / obr 2 (bez miarki, przykryc koszyczkiem). Przelac do sterylizowanych sloiczkòw. Marmolada z arbuza nie bedzie gesta, jak inne. Po ok. 2 tyg. zgestnieje nieco. Swietna jest zima do koktajli mlecznych, jogurtowych.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Chętnie wypróbuję
Dziękuję za pomysł i przepis, pozdrawiam!
Marmolada z samego arbuza nie gestnieje, tak jak inne marmolady, dzemy, niestety. Gestnieje troche po ok. 2 tygodniach, albo w lodòwce. Jest " diabelnie" slodka, wiec wiecej cukru dodawac nie trzeba . Uzywam do mlecznych koktajli, albo z jogurtem naturalnym, jest super i zima pije troche lata
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
OOO marmolada z arbuza, nigdy takiej nie jadłam ani nie widziałam. Wypróbuję napewno. Dzięki Vercia za super pomysł
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Na pewno wypróbuję, nigdy nie przetwarzałam arbuza, uważałam ten owoc za sezonowy... Człowiek całe życie się uczy
Dzięki! Podoba mi się zwłaszcza to wykorzystanie do koktajli.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/