Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/08/12
zmieniono dnia: 09/08/12
Składniki
- 1000 gramów pomidoròw, swiezych, dojrzalych
- 1 mala cebulka
- pietruszka, seler
- świeża bazylia
- tymianek, suszony
- pieprz, sól do smaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pomidory umyc, pokroic na kawalki, zostawic na durszlaku na 15min, zeby obciekly. Nastepnie wlozyc je do "Blokada naczynia miksującego" razem z cebula przekrojona na 4, selerem pokrojonym na kawalki: 30min / Varoma / "Obroty wsteczne" / obr 1, z miarka pòlodkryta. Dodac pozostale skladniki, odczekac kilka minut, : 30sek / obr 8 (jesli wolimy bardziej zmielone: 1min / obr . Przelewamy do wysterylizowanych sloiczkòw.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
polecam
Czy ta pietruszka to ma być korzeń czy nać? Bo jak korzeń dodam po gotowaniu to chyba nie będzie dobrze Czy wrzycać korzeń razem z selerem?
Pasteryzujecie czy zostawiacie do góry dnem i jest ok?
Polecam. Smaczny i bardzo przydatny w kuchni.
Bardzo dobry, jako baza do pizzy.
Zrobilam rownież spaghetti bolognese wg wskazówek w komentarzu... Rewelacja !
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
dodałam do ulubionych w tym roku mam posadzone pomidory odmiana Lima akurat na przetwory pozdrawiam
Witam,
Mam wielka ochotę na zrobienie tego sosu, ale nie wiem czy pietruszka i seler powinny byc zielone czy korzenie? Prosze o szybka odpowiedx bo pomidory czekają
Pozdrawiam
Karolinko, jak juz wczesniej Ci napisalam, skòrki nie wyrzucasz !!!!! Absolutnie !!!!!! Pomidory ze skòrka !!!!! Pomidoròw nie parzysz, nie obierasz.... gotujesz wszystko razem !!!! Skòrka nie bedzie nikomu przeszkadzac, bo jest miksowana na koncu -" Żal skórki wyrzucać ale dotąd w przecierach mi przeszkadzała" - Bedzie szybciej i zachowasz wszystkie witaminki Daj znac, jak wyszlo
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
veronica - dziękuję
Będę próbować! Mamy już takie pomidory, że palce lizać - polne, słodkie, zdrowe - wow! Myślę jak je zatrzymać na cały rok - najlepiej w całości i tej formie Żal skórki wyrzucać ale dotąd w przecierach mi przeszkadzała. Wypróbuję ten przepis - dziękuję jeszcze raz
Sos jest gestawy, oryginalny wloski sos, taki w sam raz. Tak to tutaj wyglada, " iscie po wlosku" . Sos jest prosty, gotowy, tylko do podgrzania i do uzytku . Kto lubi rzadszy, moze na czas podgrzewania dodac ciut ugotowanej wody ( nie surowej !!! ). Sos ma naprawde szerokie zastosowanie, mozna pozmieniac ziola, dodac wiecej tego, a mniej tamtego, dac czosnek ; mozna tez swietnie zrobic ragù ( sos z miesem, mysle, ze wszyscy doskonale znaja, bolognese  - rozdrabniamy marchew, seler, cebule, dodajemy olej, mieso mielone , dusimy na temp. Varoma, dodajemy wode ( przegotowana) i sos. Pare minutek i po robocie Swietny do makaronu (wszelkiego rodzaju), do pizzy ( nie dodawac za duzo ziòl, jesli ma takie przeznaczenie, lepiej by byl prosty, a potem, dorzucic ciut wiecej na pizze ), do kopytek, do polenty ( + zeberka i kielbaski ); do cukini lub innych warzyw w sosie, do fasoli, soczewicy... itd., itd.... Mozna dolozyc mieso albo iliwki, albo rybki, albo papryke.... wyjda nam w ten sposòb ròzne rodzaje typowo wloskich sosòw. Jak ktos potrzebuje porady, pomoge z checia
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?