- TM 31
Składniki
farsz,przyprawy do obtoczenia kiełbasek
- 120 g sera zółtego lub mozarelli ( według uznania )
- 70 g pieczarek
- 3 łyżeczek przyprawy Adżika
- woda
- 1 łyżki przyprawy uniwersalnej TM
- 1 łyżeczki gorczycy
- 1 łyżeczki soli
- 1 ząbka czosnku
- 550 g pokrojonej na kawałki łopatka
- 6 rózyczek brokuła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włożyc połowę mięsa i zemleć 12s/obr8 przełozyc do innego naczynia,czynnośc powtórzyc z kolejną porcją.
Do naczynia wrzucic mięso, gorczycę, sól, Adżikę i wymieszać 4min//. Wyrobioną masę przełożyć do innego naczynia.
Do wrzucić pokrojony w kawałki ser zółty i rozdrobnić 3s/obr. 6 i przełożyć do osobnego naczynia.
Do wrzucić czosnek i rozdrobnić 3s/obr. 7, następnie dodać brokuł i pieczarki. Rozdrobnić 3s/obr. 5, po czym dodać ser i wymieszać 5s/obr.3/. Wyłożyć do naczynia.
Na rozłożoną folię spożywczą wyłożyć 1/3 masy mięsnej i uformować prostokąt tak aby foli wystarczyło do szczelnego zawinięcia w rulon. Na mięso położyć farsz w formie wałka mniejszego niż mięso, by można zamknąć boki kiełbaski i przy pomocy folii zrobić rulon. To samo zrobić z pozostałą częścią mięsa i uformować jeszcze dwie takie kiełbaski. Kiełbaski ułożyć na dolnej części Varomy.
Do wlać wodę tak aby przykryć noże,nałożyć przystawkę i gotować 35-40min/varoma/obr1
Smacznego
No to do dzieła:
Porady
[[wysiwyg_imageupload:2115:]][[wysiwyg_imageupload:2114:]]
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
a co to jest przyprawa adżika?