thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

Galaretka / Mus Winogronowy

  • 400 g przetartych winogron jasnych (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
  • 200 g przetartych winogron ciemnych (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
  • 50 g cukru Muscovado Dark (ciemnego)
  • 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny/żelfixu
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii bądź pół laski wanilii (sam miąższ)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Pure z winogron (z których wcześniej zrobiłam sok w TM, przepisy na Przepisowni) oraz pozostałe składniki umieszczamy w kielichu i gotujemy dżem :

    czas 10 minut / obroty 2 / temperatura 100


    2.przelewamy do suchych, wyparzonych słoiczków, stawiamy do góry dnem na 15 minut

Porady

Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)

Jeśli dżemu nie robimy z winogron powstałych jako produkt uboczny soku można je podgotować, przetrzeć przez sito i użyć więcej cukru .

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Galaretka / Mus Winogronowy

Wydrukuj:

Komentarze