Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/10/12
zmieniono dnia: 18/09/20
Składniki
Galaretka / Mus Winogronowy
- 400 g przetartych winogron jasnych (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
- 200 g przetartych winogron ciemnych (pure) (użyłam owoców, które pozostały mi po zrobieniu soku)
- 50 g cukru Muscovado Dark (ciemnego)
- 1 łyżeczka agaru bądź żelatyny/żelfixu
- skórka otarta z połowy cytryny
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii bądź pół laski wanilii (sam miąższ)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPorady
Na pokrywę stawiamy koszyczek (zapobiegnie to ewentualnym rozbryzgom dżemu)
Jeśli dżemu nie robimy z winogron powstałych jako produkt uboczny soku można je podgotować, przetrzeć przez sito i użyć więcej cukru .
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Też właśnie niebardzo kumam ile tego agaru :/
Witam, zcy dobrze zrozumiałam 11 łyzeczek agaru ?
:O
Dziękuję, pozdrawiam!
Super smaczna galaretka Przepis wypróbuje Pozdrawiam serdecznie
Apetyczna sprawa.... i to bardzo Trzeba robic, pòki sa winogrona i to za grosze
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni