Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
3
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 15/09/13
zmieniono dnia: 22/09/13
Składniki
dżem
- 1 czubate łyżeczki agaru
- 1000 g śliwek, dojrzałe, słodkie
- 250 g cukru
- 1/2 płaskie łyżeczki do herbaty pieprz czarny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
śliwki wypestkować i podzielić na połówki
dodać cukier, pieprz i agar
zmiksować 7sek obr.7
Gotować 15 min 100st. obr 2
Gorący dżem przelać do wyparzonych słoików. Dokładnie zakręcić wieczka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Już nie mogę doczekać się kiedy kupię śliwki
Lubię przetwory na ostro. Może masz fajny przepis na śliwki/ gruszki w całości w occie itp.?" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="" width="19" height="19">
Lidka Abramowicz
itam. Ja nie przygotowywałam dżemu bez agaru ale chyba można / patrz poprzedni wpis/. Śliwki mają w sobie dużo
pektyny więc bez agaru też może sie udać. Pozdrawiam :
czy bez agaru moze byc?
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com
Zrobiła, ,rzeczywiście bardzo dobry, dodałam troche mniej cukru i gotowałam dłużej i jest dzięki temu gęściejszy (nie dodawałam agaru).
Pozdrawiam
A mnie się nie podoba.
Podany przepis jest niedokładny i napisany byle jak.
Ktos kto robi przetwory po raz pierwszy nie dowie się, że napełnione słoiki nalezy odwrócic do góry dnem na kilka minut.
Dobry pomysł. Jestem za kreatywnością. Wypróbuję.
Dodałabym kakao i smakuje jak czekolada czili .
Z pieprzem? jeszcze nie robiłam .Ciekawy przepisik Do wypróbowania.Pozdrawiam
Ciekawe połączenie dodaje do wypróbowania
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?