thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
6 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 04/08/12
zmieniono dnia: 26/08/12

Składniki

  • 1 kg cukinii
  • 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 300 g cukru
  • sok z połowy cytryny
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 20 g pektyny jabłkowej lub żel-fix 3:1

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cukinie obrać ze skórki i wydrążyć z pestek ( można kupić cukinię mała wtedy nie trzeba wydrążać), włożyć do naczynia i zmiksować czas 15 sek, obr.5, dodać cukier i gotować 15 min/ 90 st/ obr. 2-3. Następnie dodać skórkę i gotować jeszcze 5 min/ 90 st/ obr. 2-3. Na koniec wsypać galaretkę, pektynę lub żel-fix, sok wycisniety z połowy cytryny i gotować jeszcze 5 min/ 90 st/ obr. 2-3.

    Gorący dżem przełożyć do sloiczków, zakręcić i ustawić na chwilkę do góry dnem.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dżem z cukini ze skórką pomarańczową :-)

Wydrukuj:

Komentarze