Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
5
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Składniki
- 400 g cukru
- 100 g czarnej porzeczki
- pół łyżeczki mielonego kardamonu
- 40 g kakao naturalnego
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 100 g malin
- 500 g porzeczki czerwonej
- 500 g śliwek
- 30 g pektyny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wkładamy wypestkowane śliwki, porzeczki czerwone, maliny i czarne porzeczki i gotujemy przy zdjętej miarce - czas 15 min/ 90 st/ obr.2. Nastepnie dodajemy cukier, kardamon i przyprawę do piernika i gotujemy 5 min/ 90 st/ obr.2. Nastepnie dodajemy pektynę i gotujemy 5 min/ 90 st/ obr.2. Gorący dzemik przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i ustawiamy na chwilke do gory dnem.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo sie ciesze Aniu ze smakuje dziekuje za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dżemik bardzo dobry, super połączenie smaków, polecam
Prosze bardzo Eluniu daj znac jak Ci smakowal
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Haniu ciesze sie ze dzemik smakuje. A po co kardamon - a tak sobie wymyslilam ze go dodam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Verciu polecam. Smak jest rewelacyjny
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Ciekawe połaczenie smaków i aromatów Chętnie wypróbuję, dzięki
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Magi po co kardamon ,dziś zrobiłam bez niego wyszło rewelacyjnie
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Smakowity pomysl Ja 2 lata temu robilam gruszke z czekolada i odrobina likieru, wyszlo smaczne Przepis zakodowany, dopòki nie zdobede porzeczek
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Tak zrobię bo nie mam pektyny ale ten zagęstnik mam wypróbowany
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Spróbuj Haniu naprawdę polecam, oczywiscie zamiast pektyny mozesz dać konfiturex
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Are you sure to delete this comment ?