Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 09/08/12
zmieniono dnia: 09/08/12
Składniki
- 400 gramów baklazanòw ( lub cukinii)
- 200 gramów bialego octu winnego
- 400 gramów wody
- olej z oliwek do smaku
- soli
- oregano, czosnek , papryczka ostra, wg upodobania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Oczyscic baklazany, pokroic na plastry, przesypac gruba sola, zostawic na 15min. Lekko przeplukac, osuszyc , wlozyc do koszyczka nasmarowanego olejem. Do "Blokada naczynia miksującego" wlac wode i ocet, wlozyc koszyczek: 15min / Varoma / obr 4. Wyjac baklazany, osuszyc, wkladac do sterylizowanych sloiczkòw, przekladajac oregano, czosnkiem, itd., co kto lubi... Zalac oliwa kompletnie, zamknac, pasteryzowac 20min w garnku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Brzmi pysznie, dodaję do wypróbowania Dziękuję za przepis, pozdrawiam!
Ale masz dobrze Pobadz i za mnie w Polsce Buziaki i milego urlopu
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
musi byc dobre,teraz jestem w PL na urlopie bez termomixa ale jak tylko wròcimy do domu zaraz bèdziem pròbowac!