thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 400 gramów baklazanòw ( lub cukinii)
  • 200 gramów bialego octu winnego
  • 400 gramów wody
  • olej z oliwek do smaku
  • soli
  • oregano, czosnek , papryczka ostra, wg upodobania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Oczyscic baklazany, pokroic na plastry, przesypac gruba sola, zostawic na 15min. Lekko przeplukac, osuszyc , wlozyc do koszyczka nasmarowanego olejem.  Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlac wode i ocet, wlozyc koszyczek: 15min / Varoma / obr 4. Wyjac baklazany, osuszyc, wkladac do sterylizowanych sloiczkòw, przekladajac  oregano, czosnkiem, itd., co kto lubi... Zalac oliwa kompletnie, zamknac, pasteryzowac 20min w garnku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Baklazany w oliwie

Wydrukuj:

Komentarze