thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

masa jaglana :

  • 400 g mleka roślinnego, (kokosowe/migdałowe/sojowe)
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • szczypta soli
  • 3 łyżki syropu z agawy lub innego słodzidla
  • 150 g kaszy jaglanej, (płukanej pod bieżącą, gorącą wodą)
  • kilka kropli ekstraktu waniliowego
  • 100 g wiórków kokosowych, (podzielonych na pół)
  • 20 Migdałów, (sparzonych)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. kaszę gotujemy na automatycznym programie do gotowania ryżu. zamiast wody używamy mleka. wszystkie składniki wraz z połową wiórków dodajemy razem z kaszą

    2. po ugotowaniu miksujemy kaszę na gładką masę 2min/obr.10

    3. formujemy małe kulki, nadziewając każdą z nich obranym migdałem i obtaczając w wiórkach

     

    smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

jaglane rafaello (wegańskie/bezglutenowe)

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 14, 2016 at 18:33

    Witam,

    kasze wrzucasz do koszyczka czy do pojemnika? Bo wrzuciłam do koszyczka z resztą składników i nie ugotowała mi się, może coś źle zrobiłam?

  • sierpnia 22, 2016 at 01:34

    1.podgrzać mleko roślinne 5-6min/90*/obr1. 2.dodać przepłukaną kaszę, olej, syrop, połowę wiórków, wanilię i szczyptę soli, gotować 20min/100*/obr1Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" . reszta jak w przepisie. powinno się udać ! tmrc_emoticons.)

    wiesia w 

  • sierpnia 21, 2016 at 16:51

    Ciekawy przepis. Ale jak ugotować kaszę jaglaną w TM 31? Prośba o podpowiedź.