Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Sorbet

  • 100 g cukier
  • 0,25 litra sok z cytryny, 1/4 MT
  • 200 g zamrożonych bananów, pokrojone w ok. 3cm kawałki i zamrożone
  • 400 g mrożone owoce, (truskawki, maliny, morele, brzoskwinie, pomarańcze itp.)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie sorbetu
  1. 1. Cukier zmielić na puder (20s/obr. TURBO)

    2. Wsypać zamrożone owoce i rozdrobnić (30 s/Interwał)

    3. Wyrabiać za pomocą kopystki (2 min/poz 6)

    4. Porcjować i podawać od razu, albo mrozić

Porady

Owoce mrożone można stosować gotowe zakupione w sklepie (szczególnie w okresie poza latem), w lecie można samodzielnie zamrozić wybrane owoce świeże. Najlepiej łączyć różne smaki wg grup owoców.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sorbet mocno owocowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • czerwca 15, 2015 at 22:16
    5.0

    Witam,

    dziś robiłam - pyszne, choć jak dla mnie troszkę za słodkie, gdyż same banany już są słodkie. Następnym razem dam z truskawkami połowę cukru. Do tego, ja rozrdrabniałam owoce na poz. 8

Are you sure to delete this comment ?