thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
7h 0min
Czas całkowity
7h 20min
porcja/porcje/porcji
16 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 07/25/19
zmieniono dnia: 07/25/19

Składniki

SERNIK Z NASIONAMI CHIA

  • 1000 g sera twarogowego, sernikowego
  • 400 g mleka kokosowego
  • 50 g nasion chia
  • 4 galaretki krystaliczne
  • 100 g borówki amerykańskiej
  • 100 g jeżyny
  • 850 g wody
  • 100 g cukru

SPÓD CIASTA

  • 150 g wiórek kokosu
  • 50 g masła
  • 1 jajko
  • 50 g mąki pszennej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    SERNIK
  1. 1.Do naczynia miksującego wlać mleko kokosowe i dodać nasiona chia 20s./obr.3
    2. Przełożyc do innego naczynia i odstawić do lodówki na 1h, od czasu do czasu przemieszać.
    3. Do naczynia miksujacego włożyć wszystkie składniki na spód 15s./obr.4
    4. Blaszke wyłożyc pergainem, masę kokosową równomiernie rozprowadzić i piec 180C/około 15min.- do lekkiego zrumieniena
    5. Do czystego naczynia wlewamy 200g. wody i za pomocą funkcji czajnika zagotowujemy dodajemy 2,5 galaretki 15s./obr.4
    6. Odstawiamy do wychłodzenia.
    7. Do czystego i suchego naczynia miksujacego dajemy 100g cukru 10s/obr.10
    8. Dodajemy ser twarogowy, mleko kokosowe z chia 1min./obr.4 podczas miksowania dodajemy przestudzona galaretkę - w tracie pracy wieszamy kopystką.
    9. Całą masę przekładamy na wystudzony spód kokosowy. Wkładamy na 2-3h do lodówki.
    10.W tym czasie przygotowujemy galaretkę. Do 650g. wody zagotowanej za pomoca funkci czajnika dodajemy pozostałe 1,5 galaretki mieszamy 15s./obr.3- odstawiamy do wystudzenia.
    11. Na sernik układamy owoce i zalewamy krystaliczną galaretką.
    12. Pozostawiamy do wystudzenia na 3h.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SERNIK Z NASIONAMI CHIA

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: