- TM 31
Składniki
deser
- 100 g cukru pudru
- 250 g serka mascarpone
- 5 kawałków dowolnego piernika
- 5 łyżek mielonego cynamonu
- 100 g likieru kawowego, ml
- 250 g śmietany kremówki 36%
- 5 łyżek kakao
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wkładamy do naczynia śmietanę i ubijamy na sztywno z motylkiem ok 4 min obr 4
dodajemy serek mascarpone,cukier puder i chwilke mieszamy na małych obrotach, następnie dolewamy ok 80 ml likieru i znowu mieszamy.
Przygotowany krem wkładamy na około 15 min do lodówki
w tym czasie do czystego naczynia wrzucamy pierniki i miksujemy 50 sec na obr 3
wsypujemy troche piernika na dno dowolnego naczynia np:kieliszek
polewamy likierem,posypujemy cynamenem i kakao i najlepiej przy pomocy szprycy dodajemy przygotowany wcześniej krem czynność ta powtarzamy ponownie
na koniec do dekoracji posypujemy z góry krem cynamenem i kakao. Można też posypać orzechami bądź migdałami
smacznego !
Porcji może wyjść więcej bądź mniej zależy od naczynia w którym będzie deser.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wspaniały deserem. Bobma kaloryczna, ale co tam
pychotka
pyszności
pyszne.polecam
Bardzo lubię tiramisu ciekawy przepis. Do wypróbowania
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dobra propozycja na Nowy Rok jak zostanie trochę piernika Dzięki za przepis
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/