thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30h 0min
Czas całkowity
30h 0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

deser

  • 100 g cukru pudru
  • 250 g serka mascarpone
  • 5 kawałków dowolnego piernika
  • 5 łyżek mielonego cynamonu
  • 100 g likieru kawowego, ml
  • 250 g śmietany kremówki 36%
  • 5 łyżek kakao

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wkładamy do naczynia śmietanę i ubijamy na sztywno z motylkiem ok 4 min obr 4

    dodajemy serek mascarpone,cukier puder i chwilke mieszamy na małych obrotach, następnie dolewamy ok 80 ml likieru i znowu mieszamy.

    Przygotowany krem wkładamy na około 15 min do lodówki

    w tym czasie do czystego naczynia wrzucamy pierniki i miksujemy 50 sec na obr 3

    wsypujemy troche piernika na dno dowolnego naczynia np:kieliszek

    polewamy likierem,posypujemy cynamenem i kakao i najlepiej przy pomocy szprycy dodajemy  przygotowany wcześniej krem czynność ta powtarzamy ponownie

    na koniec do dekoracji posypujemy z góry krem cynamenem i kakao. Można też posypać orzechami bądź migdałami

    smacznego !

    Porcji może wyjść więcej bądź mniej zależy od naczynia w którym będzie deser.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Piernikowe tiramisu

Wydrukuj:

Komentarze