thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 2 białka
  • szczypta zoli
  • 250 g ser, eka mascarpone
  • 300 g cukru
  • 150 g malin, (rozmrożonych bądź świeżych)
  • pół MT soku pomarańczowego-opcjonalnie
  • kiwi do dekoracji

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wlać bialka do naczynia miksującego dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę z użyciem motylka 4 min/obr 4 podczas ubijania dodać powoli 150g cukru

    Wyłożyć masę na blaszkę wylożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 150 stop. czas 45 min

    Do czystego naczynia miksującego wkładamy 150 g cukru i robimy cukier puder 10 sec/obr10

    Wkładamy maliny i wlewamy odrobinę soku, który został po odmrażaniu bądź trochę soku pomarańczowego i miksujemy 15 sec/obr10 aż nabierze konsystencji sosu.

    Nakładamy do naczynia najpierw pokruszoną i wystudzoną bezę na nią serek mascarpone i polewamy sosem malinowym, dekorujemy kiwi

    smacznego!

    kolejność można dowolnie zmieniać  sos również może być z innych owocówtmrc_emoticons.))))

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Deser trzy poziomy

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: