- TM 31
Składniki
- 2 białka
- szczypta zoli
- 250 g ser, eka mascarpone
- 300 g cukru
- 150 g malin, (rozmrożonych bądź świeżych)
- pół MT soku pomarańczowego-opcjonalnie
- kiwi do dekoracji
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wlać bialka do naczynia miksującego dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę z użyciem motylka 4 min/obr 4 podczas ubijania dodać powoli 150g cukru
Wyłożyć masę na blaszkę wylożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 150 stop. czas 45 min
Do czystego naczynia miksującego wkładamy 150 g cukru i robimy cukier puder 10 sec/obr10
Wkładamy maliny i wlewamy odrobinę soku, który został po odmrażaniu bądź trochę soku pomarańczowego i miksujemy 15 sec/obr10 aż nabierze konsystencji sosu.
Nakładamy do naczynia najpierw pokruszoną i wystudzoną bezę na nią serek mascarpone i polewamy sosem malinowym, dekorujemy kiwi
smacznego!
kolejność można dowolnie zmieniać sos również może być z innych owoców)))
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Fajne wykorzystanie białek-jak mi zostaną to na pewno wypróbuję bezę w takim deserze
katrinaikarina