
- TM 31
Składniki
- 2 białka
- 150 g cukru trzcinowego
- 10 g cynamonu, (1 opakowanie)
- 300 g orzechów pecan, (mogą być orzechy włoskie, laskowe lub migdały)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do czystego i suchego naczynia założyć motylek. Wbić białka i ubijać 1,5minuty obroty 4.
Dodać cukier oraz cynamon wymieszać 5 sekund obroty 2 z motylkiem.
Dodać orzechy wymieszać około 15 sekund obroty 1 z motylkiem. Sprawdzić czy wszystkie orzechy są obtoczone masą.
Przełożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 120 – 150 stopni mieszając co około 15 minut. Im dłużej pieczone tym lepsze ale trzeba uważać żeby się nie przypaliły bo będą gorzkie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
przepyszne!! fajny pomysł na prezent
Użyłam orzechów włoskich i migdałów, mniej cukru (110g) i przyprawy do piernika zamiast cynamonu. Bardzo dobre, szczególnie mąż się zajadał, wielbiciel orzeszków wszelkiego rodzaju. Ten przepis na stałe zagości u nas w domu
Uwaga! Te orzechy z cynamonem uzależniają
Genialny przepis 