thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
1h 32min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 15/12/11
zmieniono dnia: 16/12/11

Składniki

  • 2 białka
  • 150 g cukru trzcinowego
  • 10 g cynamonu, (1 opakowanie)
  • 300 g orzechów pecan, (mogą być orzechy włoskie, laskowe lub migdały)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia założyć motylek. Wbić białka i ubijać 1,5minuty obroty 4.


    Dodać cukier oraz cynamon wymieszać 5 sekund obroty 2 z motylkiem.


    Dodać orzechy wymieszać około 15 sekund obroty 1 z motylkiem. Sprawdzić czy wszystkie orzechy są obtoczone masą.


    Przełożyć na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piec około 1,5 godziny  w temperaturze 120 – 150 stopni mieszając co około 15 minut. Im dłużej pieczone tym lepsze ale trzeba uważać żeby się nie przypaliły bo będą gorzkie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Orzechy w cynamonie

Wydrukuj:

Komentarze