thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 01/01/15
zmieniono dnia: 23/12/18

Składniki

Potrzebne będą:

  • 700 gramów mleka
  • 3 łyżki miodu
  • bakalie, migdały blanszowane, orzechy różne, rodzynki, skórka pomarańczowa
  • 250 gramów suchego maku
  • 1 bułka kanapkowa, pokrojona w kosteczkę i wysuszona

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Mak zalać wodą w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" tak by był przykryty i gotować 17 min./100stopni/obroty 2.

    2. Mak odsączyć na sitku, wBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" ucierać 1 min./obroty 9.

    3. Przełożyć utarty mak do innego naczynia.

    4. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucić bakalie i rozdrobnić 5 sekund/obroty 7. (Można inaczej rozdrabnianie orzechów 3 sek/obroty 3 i bez rodzynek. Rodzynki dodać w całości)

    5. Dodać mak, mleko, miód i gotować 5 min./100 stopni/ obroty 2.

    6. Ostudzić masę i wymieszać z grzankami zrobionymi z bułki.

    7. Przyozdobić na wierzchu połówkami orzechów włoskich, połówkami migdałów.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Makówki wigilijne

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy