Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 01/01/15
zmieniono dnia: 23/12/18
Składniki
Potrzebne będą:
- 700 gramów mleka
- 3 łyżki miodu
- bakalie, migdały blanszowane, orzechy różne, rodzynki, skórka pomarańczowa
- 250 gramów suchego maku
- 1 bułka kanapkowa, pokrojona w kosteczkę i wysuszona
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Mak zalać wodą w "Blokada naczynia miksującego" tak by był przykryty i gotować 17 min./100stopni/obroty 2.
2. Mak odsączyć na sitku, w"Blokada naczynia miksującego" ucierać 1 min./obroty 9.
3. Przełożyć utarty mak do innego naczynia.
4. Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucić bakalie i rozdrobnić 5 sekund/obroty 7. (Można inaczej rozdrabnianie orzechów 3 sek/obroty 3 i bez rodzynek. Rodzynki dodać w całości)
5. Dodać mak, mleko, miód i gotować 5 min./100 stopni/ obroty 2.
6. Ostudzić masę i wymieszać z grzankami zrobionymi z bułki.
7. Przyozdobić na wierzchu połówkami orzechów włoskich, połówkami migdałów.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze