thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
12h 0min
Czas całkowity
12h 0min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 22/03/21
zmieniono dnia: 22/03/21

Składniki

Galaretka miętowa

  • 1000 gramów wody
  • Średni pęczek mięty, świeżej
  • Indywidulanie cukier
  • 20 gramów żelatyny w proszku
  • 2 krople barwnika spożywczego, niebieskiego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Galaretka
  1. Zagotuj wodę, dodaj cukier.
  2. Do naczynia włóż pęczek mięty i gotuj pod przykryciem do nabrania na małym ogniu przez wywar złotej barwy.
  3. Kiedy wywar nabierze złotej barwy wyjmij miętę, dodaj żelatynę i barwnik spożywczy, dokładnie wymieszaj.
  4. Ciecz przelej do pojemników, odstaw do ochłodzenia.
  5. Schłodzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia.

Porady

Podczas wyjmowania galaretki z miski, włóż miskę do ciepłej wody, w ten sposób łatwiej uda się ją wyjąć z miski.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Galaretka miętowa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy