Składniki
Czekoladowa gryczanka
składniki
- 10 g czekolady gorzkiej 80%, (2 kostki)
- 50 g kaszy gryczanej niepalonej
- 100 g mleczka kokosowego
- 100 g wody
- 120 g jabka
- 50 g banana
- 5 g kakao, (1 łyżeczka)
- 10 g erytolu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Czekoladę siekamy 5 s/obr.5. Odkładamy do miseczki.
- Do naczynia miksującego wsypujemy kaszę, wlewamy mleczko i wodę.
- Nakładamy dolną część Varomy i wkładamy do niej pokrojone w ćwiartki jabłko
- Zamykamy naczynie i gotujemy 15 min/Varoma/obr. wsteczne 1.
- Ściągamy nakładkę Varomy na bok.
- Do ugotowanej kaszy, dodajemy pozostałe składniki. Blendujemy 30 s/obr.10. Zgarniamy kopystką ze ścianek kielicha na dno. Blendujemy kolejne 30 s/obr.10.
- Przekładamy gryczankę do miski. Dekorujemy ją uparowanym jabłkiem i posiekaną czekoladą.
Porady
Wskazówka:
Zamiast erytrolu można uzyć syrop klonowy lub miód.
Z samego rana zalej wodą orzechy nerkowca potrzebne do smoothie na II śniadanie, możemy też zalać je wodą już dzień wczesniej wieczorem.
Do przepisu możemy zrobić własne masło orzechowe.
Kcal: 645 | B: 14,3 g | T: 35,9 g | W: 65,9 g
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?