thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
10 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
  • TM 5
opublikowany: 22/03/19
zmieniono dnia: 22/03/19

Składniki

BROWNIE Z FASOLI

  • 500 g fasoli czerwonej, z puszki przepłukanej
  • 150 g banana, obranego
  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 50 g kakao
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 40 g mąki pszennej
  • 40 g oleju
  • 50 g Orzechy, arachidowe

POLEWA CZEKOLADOWA

  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
  • 60 g mleka
  • 20 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    BROWNIE
  1. 1. Wszystkie składniki (oprócz orzechów)włożyć do naczynia miksującego, 5min./obr.10 w tym czasie mieszamy przy pomocy kopystki
    2. Blachę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem posypujemy bułką tartą.
    3. Ciasto wylewamy do formy i wkładamy do pieca 30min./180C
    4. Odstawiamy do wystudzenia.
    5. Kroimy na kawałki, polewamy czkolada i górę posypujemy orzechami.
  2. POLEWA CZEKOLADOWA
  3. 1. Czekolade połamać w kawałki, włożyc do naczynia miksującego dodać mleko i cukier. 4min./70C/obr.1
    2. Rozpuszczoną czekoladę polewamy gotowe kawałki Browni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

BROWNIE Z FASOLI

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: