Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
przez Apik
opublikowany: 07/22/14
zmieniono dnia: 07/22/14

Składniki

  • 450 g wody
  • 50 g świeżych drożdży
  • 90 g mąki żytniej
  • 80 g mąki pszennej razowej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 100 g mąki pełnoziarnistej (np. Lubella)
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 50 g otrąb
  • 400 g maki pszennej chlebowej
  • 2 łyżki oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do thermomixa wlać 450 g wody, dodać drożdże i łyżeczkę cukru. Podgrzać, czas 1,5 min/37st./obroty 2.

    Następnie wsypać mąki wg podanej kolejności, dodać sól i olej, wyrobić czas 8 min. Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Ciasto"Ciasto" .Ciasto przełożyć do podłużnej foremki (ok. 37x12x7cm), pozostawić do wyrośnięcia. Piec w temp. ok. 200 st. 50-60 min. Po wyciągnięciu z piekarnika chleb od razu posmarować wodą za pomocą pędzelka (będzie miał błyszczącą skórkę).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant CHLEB CODZIENNY

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?