Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 16/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 4 szklanki zimnej przegotowanej wody
  • 3 łyżeczki soli
  • Zakwas 3 kopiaste łyżki
  • Wymieszać z :
  • 2 szkl mąki żytniej
  • 1 szkl mąki razowej
  • 4 szkl mąki tortowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie
    składniki umieścić w naczyniu. Uruchomić interwał na 3 -4 minuty wyrobić aż
    utworzą się bąbelki powietrza.



    Odłożyć
    3 łyżki na zakwas na następny chleb (można z niego piec po 12 godzinach) lub
    trzymać w lodówce nie dłużej niż 14 dni***



    Ciasto
    włożyć do 2 keksówek; pozostawić w piecu 12 godzin do wyrośnięcia.



    Następnie
    włączamy piec i pieczemy 1 ¼ do 1 ½ godziny w temp. 200-2200C



    Po upieczeniu
    zaraz wyjąć z blachy



    Do
    wyrobionego ciasta dodajemy ziarna słonecznika, siemienia, sezamu, dyni lub
    płatków owsianych wg życzenia

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb Jagody

Wydrukuj:

Komentarze