Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
zupa
- 100 g cebula
- 100 g marchewka
- 110 g czerwona soczewica
- 450 g woda niegazowana
- 1 puszki pomidorów
- 1 łyżka curry
- szczypta chilli
- szczypta soli
- 30 g oleju
- kostka bulionu warzywnego
- 100 g Kiełbasa chorizo
-
6
35min
Czas całkowity 35minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Cebulę i obraną marchewkę wkładamy do naczynia ; rozdrabniamy czas 4s/poz. 5
2. Szpatułką zbieramy cebulę i marchewkę na dno naczynia. Dodajemy olej oraz dużą łyżkę curry oraz szczyptę chilli czas 4.30 min /Varoma/poz 1
3. Dodajemy następnie wodę, kostkę bulionu, soczewicę, kiełbasę chorizo (obrana z osłonki, puszkę pomidorów. Jesli nie jest to puszka z pomidorami pokrojonymi, nalezy uprzednio je pokroić. czas 24 min/100 C/"Obroty wsteczne" /"Mieszanie"
Przygotowanie zupy:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pod koniec gotowania można dodać posiekaną natkę pietruszki przez otwór w pokrywce.Na koniec spróbować posolić jeśli jest taka potrzeba .
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz