3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KETO kokosanki od Hany


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

KETO kokosanki od Hany

  • 2 banany
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżki masła klarowanego
  • 100 gramów mąki kokosowej
  • 1 łyżki cynamonu
  • wiórki kokosowe, do obtoczenia
  • 6
    30min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Rozgrzej piekarnik do 170 st. C
  1. Do naczynia miksującego wrzuć banany, olej kokosowy, mleko kokosowe, masło i cynamon. Załóż pokrywę i ustaw tryb: "miksowanie" 30 s/obr. 5
  2. Dodaj 100 g mąki kokosowej. Załóż pokrywę i ustaw tryb: "miksowanie" 20 s/obr. 5
  3. Z powstałej masy uformuj kulki lub ciasteczka. Obtocz je w wiórkach kokosowych. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 minut w temp. 170 st.C. Po tym czasie sprawdź, czy mają złoty kolor.
    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Zamiast maty do pieczenia zastosuj papier do pieczenia.
KETO kokosanki możesz wykonać w zwykłym mikserze, jeśli nie masz thermomix...


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz