Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 15 dkg masła
- 2 szkl. mleka
- 550 g mąki pszennej
- 1 szkl. cukru pudru
- 4 jaja
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Jaja z cukrem pudrem ubić za pomocą motylka 3 min./ 37 st,/ obr.3. W razie konieczności przedłużyć czas ubijania do uzyskania porządanego efektu.
2. Ustawić obr.2 przez otwór w pokrywie dodawać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia, mleko i roztopione masło mieszając kopystką.
Wskazówka:
Żeby gofry były chrupiące po upieczeniu wystudzić na kratce.
Sekret udanych gofrów tkwi w dobrze ubitych jajkach. Dla pewności można białka ubić oddzielnie a później dodać żółtka i resztę składników.
Smakują świetnie same jak i z ulubionymi dodatkami, owocami, dżemami, sosami...
Smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzkatarina77:w przepisie nie ma nic o wodzie...
katarina77:w przepisie nie ma nic o wodzie
🙂
Wspaniałe delikatne gofry.Przepis świetny.
Wspaniałe delikatne gofry.Przepis świetny.
Czy po ubiciu jajek z cukrem dalej ubijać resztę...
Czy po ubiciu jajek z cukrem dalej ubijać resztę składników z motylkiem?
Pyszne ciasto , puszyste . Dzieci chciały...
Pyszne ciasto , puszyste . Dzieci chciały naleśniki , rodzice gofry . Z jednego przepisu mam 2in1 Dla mnie bomba 💋💋💋
Przepyszne dziękuję za
Przepyszne dziękuję za super przepis
bardzo dobre
bardzo dobre
Bardzo dobre Polecam w 100%!
Bardzo dobre Polecam w 100%!
Rewelacyjne .…. Zniknęły
Rewelacyjne .…. Zniknęły bardzo szybko w brzuszkach domowników ... Zapisuję w ulubionych i nie raz będę z przepisu korzystać
Przepis super.
Przepis super. Dzięki!!!
Dzieciaki nie mogły się najeść.
Polecam ! Przepis na 5+ gofry
Polecam ! Przepis na 5+ gofry przepyszne
Jestem wielką miłośniczką
Jestem wielką miłośniczką gofrów i jadłam już wiele rodzajów ale te są naprawdę wyśmienite !
Gorąco polecam .
Ps. Dodałam podwójną ilość cukru, wychodzą jeszcze bardziej chrupkie na zewnątrz i mięciutkie w środku.
czyli motylka już poprawiłam
czyli motylka już poprawiłam
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Trzepaczka czyli ?
Trzepaczka czyli ?
Woda ma byc gazowana ?
Woda ma byc gazowana ? pozdrawiam
pyszne ! wreszcie nie wyszły
pyszne ! wreszcie nie wyszły mi jak nalesniki tylko jak gofry -polecam przepis
dzięki Verciu! jak widać inni
dzięki Verciu! jak widać inni potrafią tylko krytykować bez podania przyczyny.. ale traktuję to jako konstruktywną krytykę
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Bajki... Przepis, jak kazdy
Bajki... Przepis, jak kazdy inny, nie ma w nim nic dziwnego... I smakuje...
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
tak? a niby dlaczego? coś z
tak? a niby dlaczego? coś z przepisem jest nie tak?
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/
Co za idiotyczny przepis...
Co za idiotyczny przepis... ktoś kto robi po raz piewrszy czuje się jak wpuszczony w maliny...
Gofry są pyszne Polecam ten
Gofry są pyszne Polecam ten przepis
Jestem Agata
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Gofry wyszły puszyste i
Gofry wyszły puszyste i pyszniutkie... zniknęły błyskawicznie ;o) muszę na drugi raz wypróbować wersję z wodą ;o)
;o)
:bigsmile: pyyyyszności:)
pyyyyszności polecam gorąco
Aby gofry były bardziej
Aby gofry były bardziej chrupiące należy użyć wody zamiast mleka! POLECAM
Lidia
http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/