3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TIK TOKOWA SZPINAKOWA TORTILLA


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

TIK TOKOWA SZPINAKOWA TORTILLA

  • 2 jajka
  • 100 g mąki gryczanej
  • 60 g mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 300 g wody mineralnej, gazowanej
  • 20 g oleju
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    TIK TOKOWA SZPINAKOWA TORTILLA
  1. Oddzielić białka od żółtek. Założyć motylek i Blokada naczynia miksującego włożyć białka. Ubijać czas 2 min /obr. 4. Zdjąć motylek, dodać żółtka i pozostałe składniki według podanej kolejności. Zmiksować 10 s / obr. 8.
    Smażyć na rozgrzanej patelni, bez tłuszczu po 3 s z obu stron.
    Naciąć tortillę w jednym miejscu do połowy. Ułożyć dodatki według własnego uznania, np. grillowanego kurczaka, pieczarki, sosy, sałaty, pomidorki, pesto... Złożyć placki w trójkąty i gotowe!tmrc_emoticons.)
    Smacznegotmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz