3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SOS ŚLIWKOWY DO MIĘS I SERÓW


Wydrukuj:
4

Składniki

8 słoik/słoiki/słoików

SOS ŚLIWKOWY DO MIĘS I SERÓW

  • 1500 gramów śliwek, bez pestek
  • 220 gramów cebuli
  • 30 gramów oleju
  • 100 gramów czerwonego wytrawnego wina
  • 4 czubate łyżki cukru
  • 2 i 1/2 łyżeczki soli
  • 2 i 1/2 łyżeczki chili, mielonego
  • 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 30 gramów imbiru świeżego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, zmiksować 30 s /obr. 10.
    Zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek i gotować 45 min/ Varoma/obr. 2.
    Sos zmiksować 1 min /obr. 10 i przelać do sparzonych wrzątkiem słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry dnem na 10 min.
    Sos podawać do mięs i serów.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz