3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PLACKI ZIEMNIACZANE ZE SZPARAGAMI I PARMEZANEM


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

PLACKI ZIEMNIACZANE ZE SZPARAGAMI I PARMEZANEM

  • 500 g ziemniaków, obranych pokrojonych na kawałki
  • 300 g szparagów, zielonych, bez twardych końcówek
  • 1000 g wody
  • 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 1/2 pęczku koperku
  • 80 g mąki pszennej
  • 80 g cebuli, obranej przekrojonej na cztery
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • olej, do smażenia
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    PLACKI
  1. 1. Do naczynia miksujacego wlewamy wodę , na dolną część VAROMY wkładamy szpargi pokrojone w 2cm kawałki 14-16min./VAROMA/obr.1 po ugotowaniu szparagi hartujemy w zimnej wodzie i odstawiamy na bok.
    2. Do czystego i suchego naczynia wkładamy parmezan i koperek 10s./obr.10
    3. Dodajemy resztę składników
    (bez szparagów)15-20s./obr.5
    4. Dodajemy odsączone szparagi 10s./obr.3Obroty wsteczne
    5. Placki smażymy na oleju.
    6.Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Szparagi gotujemy na VAROMIE 14-16min w zależności od grubości szparagów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz