3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kapusta na Wigilię


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Kapusta na Wigilię

Kapusta

  • 600 gramów kapusty kiszonej, raz przepłukanej
  • 80 gramów masła, niesolonego
  • 1 cebula, lub cebula dymka
  • 3 miarki wody
  • 2 szczypty sól, pieprz, kurkuma, (po 2) lub wg smaku
  • 8-15 gramów grzybów suszonych
  • 4 ziarna angielskie
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć w gorącej wodzie.
    Do naczynia miksującego włożyć kapustę rozdrobnić 3 s, obr.5 -przełożyć do inego naczynia.Do naczynia miksującego włożyć cebulę rozdrobnić 3s obr.4 dodać masło-dusić 1min., 100 stopni C, obr.2
    Dodać kapustę i zmiksować 3 sek. obr 5 Dodać grzyby, przyprawy , 3 MT wody i gotowac 20-25min,100stopni C, obr.2
    Podawać na ciepło
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz