3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wegańskie ciasto kokosowo-borówkowe bez pieczenia


Wydrukuj:
4

Składniki

30 g

spód

  • 30 gramów Płatki owsiane
  • 10 gramów mąka kokosowa
  • 2 porcji daktyle, suszone, bez pestek, 2 sztuki
  • 15 gramów olej kokosowy
  • 10 gramów orzechy nerkowca, surowe

Masa

  • 6 porcji jogurt kokosowy, Sztuk np. Planton
  • 200 gramów borówki
  • 5 łyżeczek agar
  • ksylitol, Dla smaku opcjonalnie
  • 6
    45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Spód
  1. Składniki na spód ciasta blendujemy na jednolitą masę w naczyniu miksujący, po należy naczynie przepłukać i osuszyć
  2. Przekładamy do formy i wkładamy do lodówki na czas robienia masy
  3. Masa
  4. Jogurty umieścić w misie miksującej
  5. Agar rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie dodać do jogurtów
  6. Do masy dodać borówki, całość zblendować
  7. Masę wylewamy na spod ciasta i następnie całość wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przepis na 6 porcji
Oryginalny przepis na instagramie: alicjajaroszpl https://www.instagram.com/p/Bn0XzNIFNcB/?igshid=8je3x5ucutu0


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy