3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tiramisu


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Tiramisu

  • 300 g biszkoptow, Duc De Coeur
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 130 g cukru, Cukier kryształ drobny
  • 300-400 g kawy z ekspresu, ja używam Nespresso
  • 15 g kakao w proszku, ja używam Kakao E.Wedel ciemne z Ghany
  • 500 g serka mascarpone, Lovilio
  • 6
    5h 35min
    Czas całkowity 5h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie


    1. założyć motylek, jajka, żółtko i cukier ubić 6 min/obr.4. Zdjąć motylek, dodać stopniowo serek Mascarpone i miksować 2 min/obr 3.

      W szklanym naczyniu ok. (23x16x8 cm). spód wyłożyć nasączonymi biszkoptami, następnie nałożyć na nie masę i kolejną warstwę nasączonych biszkoptów, powtórzyć ta czynność jeszcze raz. Całość przykryć pozostałym serkiem mascarpone, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na ok 5 godzin. Posypać kakao bezpośrednio przed podaniem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

zamiast kawy można dodać likier(migdałowy, koniak, rum) lub brandy


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz